Hitt-i-på-köttfärspaj!
Detta vart gårdagens middag.
Om man inte är sugen på något eller för den delen inte är hungrig. Så kan man ju alltid slänga ihop en paj till middag.
Det som är så bra med pajer är att man kan ta precis vad man har hemma eller vad men vill.
Jag glömde att ta bilder på hela processen. Men jag kom ihåg att ta en bild på resultatet. =) Det är ju alltid något.
Jag började med att göra en enkel pajdeg på vetemjöl, olja och kallt vatten.
Efter att jag hade kavlat ut degen mellan två plåtpapper och tryckt upp lite deg på kanterna, så pickade jag den, sen lät jag den vila en lite stund.
In i ugnen, tror jag hade 200 grader (det brukar jag ha iallafall) i ca. 10 minuter, eller tills pajskalet fått en fin färg.
Så länge gjorde jag en köttfärsröra. Jag hackade och brynte gullök i lite smör, sen i med färsen.
Samtidigt stekte jag på lite bacon i en annan panna.
Medan det stod på plattan så hackade jag vitlök, purjolök och jag öppnade en konserv med majs, som jag hällde bort vätskan ifrån.
Kryddade färsen med lite peppar av olika slag, paprikapulver och oregano. Tog även två köttbuljonger och rörde i. Ett par skedar med tomatpuré tog jag också, för att få en röd och fin färg på röran. Hällde i lite vatten och lät kryddorna koka in i färsen. När vätskan var borta och färsen var klar så hällde jag i bacon, och de båda löksorterna och majsen.
Rörde runt tills det blev en finns "gegga."
Denna gång kände jag att jag inte ville göra som alla andra gånger. Så istället för att lägga deg över röran så gjorde jag en äggstanning. På ägg, grädde och riven ost.
Sen in i ugnen igen. 200 grader i ca. 25 minuter eller tills pajen fått en fin färg.

När den var färdig så skar jag bara upp lite gurka. Vilket jag tyckte att det räckte. Man behöver inte alltid göra massa olika sallader, tycker jag. Det fungerar lika bra med bara en eller kanske två grönsaker till. =)
Jag kan säga att av pajen vart det inte så mycket kvar. Den föll oss i smaken. Efter att vi hade ätit klart gjorde vi varsin matlåda till idag och varsin som vi ställde in i frysen.
Nomnomnom...